fredag 30 mars 2012

Layering: H&M Taupe + WnW Party of five glitters + Depend Matte Top Coat

Freeeedag! Och idag är inte vilken dag som helst, det är även dagen då jag redovisat mitt exjobb - därav min frånvaro de senaste dagarna. Jag är så glad att det äntligen är gjort (nu är jag klar, 5 år senare =D), jag skulle vilja åka genom stan och skrika "fy fan vad jag är bra" a la studenten, haha..


Dagen till ära valde jag en diskret manikyr med lite roliga element. Det blev en layering med H&M Taupe (två lager) och Wet n' Wild Party of five glitters (ett lager), toppat med Depend Matte Top coat (ett lager).




Jag var bara tvungen att ta en bild på vänsterhanden, glitterkornen hamnade så perfekt på nageln!


Och en bild på H&M Taupe ensamt, sjukt vad glansigt det är!

måndag 26 mars 2012

Funky french: Mavala samoa + Depend nr 255

Det var såhär jag valde att rädda mitt förra nagellack och skapa en ny manikyr. Sommar-fräscht med mina personliga färg-favoriter i vår/sommar, korall och turkost.


Lacken som användes var: Mavala Samoa (två lager) och Depend nr 255.




söndag 25 mars 2012

Nailart sunday: Depend nr 243 + Depend nr 218

Solen skiner, det är varmt ute - våren är på väg, och det är nailart sunday! Kan det bli bättre?
Här kommer en enkel manikyr jag gjorde för ett tag sedan, mest på grund av nyfikenhet att se dessa två lack ihop. Enkel men ändå roligt.



Lacken som användes var: Depend nr 243 (ett lager) och Depend nr 218 (ett lager)


lördag 24 mars 2012

Mavala Samoa

Oj, vilken seg dag det var igår. Det var som om jag rörde mig i sirap. Detta inlägg var tänkt för gårdagen, men det blir dagens inlägg istället! Hoppas ni får en underbar lördag och helg!

Samoa från Mavala är ett korall-färgat nagellack som har tendens att gå mot rosa, det innehåller mycket skimmer/pärlemor. Jag kan tycka att det har samma karaktär/formula som Adelaide från Mavala. På två lager täcker lacket hyffsat, man kan ana viss VNL men inte så det stör.

Tyvärr så nästan direkt efter att lacket hade torkat fick det skador i lacket och efter ett besök till stan samma dag var det bara att inse att lacket var tvunget att fixas till. Tråkigt att ett lack inte är hårt nog att hålla trots att det har torkat.

Två lager Samoa

En jättefin färg som är helt i min smak. En färg som är lite svår att definiera, korall-orange-rosa kanske? Tråkigt bara att lacket inte håller på naglarna.

Betyg: 3/5



torsdag 22 mars 2012

Depend nr 301

Nr 301 från Depend är ett, i flaskan i alla fall, ljusgrönt matt kräm-nagellack men en hel del skimmer i sig. När det däremot kommer på naglarna är färgen inte längre ljus inte heller grönt, färgen har blivit mer militärt grå-/ moss-grönt. På ett lager täcker lacket perfekt och torkar matt, skimret kan man dock inte ana på naglarna. Färgen är dock en hel del ljusare än nr 259 från Depend som också är ett matt grönt lack.

Ett lager nagellack

Ett riktigt millitär-grönt nagellack, kan verkligen avgöra om jag personligen gillar det eller ej. Måste nog testa det fler gånger innan jag kan bestämma mig.

Betyg: 3/5



onsdag 21 mars 2012

Äntligen..

.. är mitt sökande efter det perfekta gula krämnagellack över!
Igår upptäckte jag att H&M hade fått hem tre nya lack varav två av dessa fick följa mig hem (ett gult krämlack med lite skimmer och ett lila/grått skimmerlack) och efter en snabb-swatch på papper tror jag att det gula är precis vad jag har letat efter.

Urban City och Rising Sun

Enda besvikelsen är att korkarna inte är gjorda av trä.

Depend nr 243

Nr 243 från Depend är ett lila-färgat kräm-lack som innehåller små små silverglitter. Det tillhör samma familj som nr 218 och 221 från Depend. Nr 243 är väldigt pigmentrikt så det täcker på ett rätt flödigt lager, formulan var helt underbar och det torkar snabbt.

Ett lager nagellack


Detta nagellack gjorde mig inte besviken! Som jag misstänkte när jag köpte det, att det var lite pigmentrikt och täckande som sina bröder stämde! Jag vet inte hur länge jag har funderat på att köpa det dock, sen oktober? Men det har bara blivit att jag köpt andra lack som varit lite mer lockande - vilket misstag. Nr 243 var ju lacket som saknades i min samling!

Betyg: 5/5



tisdag 20 mars 2012

Layering: H&M Blue My Mind + H&M Blue Wave

Detta är en layering som jag velat göra väldigt länge, ända sen Blue My Mind blev min om jag inte minns fel.  

Blue Wave som jag lade över BMM är väldigt skirt, jag köpte det i våras i hopp om att det var ett pastelligt täckande krämlack, oj så fel jag hade. Första gången jag använde det hade jag 4 eller 5 lager nagellack på naglarna. Så redan då insåg jag att ett mörkare blått lack som bas var ett krav.
Blue Wave är ett flake-lack som skimrar rosa och blått, men som ger en glansig och frostad yta.


Lacken som användes var: H&M Blue My Mind (två lager) och H&M Blue Wave (två lager).





måndag 19 mars 2012

H&M Sunset Dreams

Sunset Dreams från H&M är ett orange-färgat kräm-lack som går lite mot brand-orange. Det har mycket pigment i sig och täcker nästan på ett lager, men valde att lägga ett andra då det såg ut som att färgen skulle bli ännu mer tydlig. Formulan var lätt att hantera och två lager var lätt att applicera, kanske något lång torktid.

Två lager Sunset Dreams

 Tyvärr så var denna färg i mina ögon inget speciellt. Jag har nog egentligen lite svårt för orange-färgade nagellack. De jag faktiskt älskar har något mer i sin färg, skimmer eller glitter. I dags-ljus ser färgen nästa neon-korall ut, vilket jag gillar!

Sjukt svårt lack att fota! På bilderna ser det bara korall ut, igen tendens till orange någonstans! Inte ens bilden i dags-ljus gjorde färgen rättvisa..

Betyg: 3/5



söndag 18 mars 2012

Nailart sunday: Skittles i regnbågens färger

Förra söndagen blev det ingen nailart för mig men nu är har jag en härlig nailart-kombination att visa! Det är dags för LeLacks Nailart Sunday!

Lacken som användes var ett fem-pack från H&M: Coral, Petrol, Berry, Mustard och Purple. Alla lacken fick två lager. Åh, så underbar färgkombination. Detta måste jag göra fler gånger!


En bonus-bild på själva lacken och fem-packet:

fredag 16 mars 2012

H&M Spark Me Up

Fredag! Och självklart ska naglarna få sig en glittrig party-makeover. Denna gång är det äntligen Spark Me Up från H&Ms tur. Varför har det tagit sådan tid för mig att testa det egentligen?

Spark Me Up är ett flerfärgat glitter-lack med glitterkorn i färgerna: blått, turkost, rött, guld och silver. Jag får super-starka associationer av Mavala Sparkling Blue när jag har detta på naglarna. Jag skulle nästan vilja säga att de är identiska, den enda skillnaden är väl egentligen att Sparkling Blue innehåller koppar-färgade glitter-korn istället för röda som i Spark Me Up.

Jag valde att nöja mig med två lager då lacket har ganska mycket glitter i sig, under hade jag två lager av ett underlack från Paris Memories. Spark Me Up torkar snabbt och bra, inga problem med måla på nagellacket heller.

Två lager Spark Me Up


Wow, vilket underbart lack. Okej, jag misstänkte väl sedan innan jag testade ensamt att jag skulle tycka det var en hit. Flerfärgat glitter-lack kan inte slå fel i mina ögon. Slår det någonsin fel ska det vara formulan som är hopplös att måla med och förstör. Men inte med Spark Me Up, inget är fel med det!

Betyg: 5/5

Lacket har absolut gjort sig förtjänt av en bildbomb!  :)





Och två bilder utan blixt:



torsdag 15 mars 2012

Layering: H&M Red + Kicks Lady Blue

Tanken med denna layering var att locka fram de duokroma effekterna i Kicks Lady Blue, men det ville inte riktigt komma fram. Istället blev det en helt vanlig layering i rött och blått.


Lacken som användes var: H&M Red (ett lager) och Kicks Lady Blue (ett lager).


onsdag 14 mars 2012

Depend nr 242

Nr 242 från Depend är ett sorbet-orange kräm-nagellack med små små silver-glitter i sig. Inte lika mycket glitter som nr 218 och 221 från Depend, men helt klart i samma familj som dem. Nr 242 är tunnare i formulan än sina familjemedlemmar, det krävs 2 lager lack för att få ett opakt resultat. Med de andra (nr 218 och nr 221) kan man vara nöjd med ett.

Två lager nagellack

Underbar färg och formula, ännu en framtida favorit. Om jag ska klaga på något så är det att färgen blev något mörkare på nageln än vad som är i flaskan. Åh, vad jag älskar dessa lacken, kräm-lack med glitter i. Det blir en sådan skillnad på lyster om man jämför med skimmer-/metallic-lack. Hade även detta lack täckt på ett lager hade det fått en femma i betyg, men nu får den en fyra.

Betyg: 4/5


tisdag 13 mars 2012

H&M Sizzling Lime

Sizzling Lime från H&M är ett lack jag köpte för ett bra tag sedan, men har inte blivit propert testat förrän nu då de sett alldeles för skirt ut. Det såg ut att kräva minst tre lager. Men jag nöjde mig faktiskt med två lager. Färgen är en grön-aktig gul/guldig färg med skimmer, ganska skirt så man kan ana viss VNL.


 Två lager Sizzling Lime

Detta är ett lack som överraskade mig rejält! Det var inte så skirt och ofärgat som jag först trodde. Jag kommer definitivt använda detta lack flitigt till sommaren.


Betyg: 4/5




måndag 12 mars 2012

Depend nr 302

Nr 302 från Depend är ett matt lack från deras senaste kollektion av nagellack. Färgen är en dov mörkare rosa-färg, gammel-rosa skulle nog vara den mest passande benämningen på färgen. Färgen är väldigt täckande utan att vara tjock eller svår att måla på. På ett lager täcker den och torkar med en matt/semi-matt yta.

Ett lager nagellack

Jag blev dock lite besviken på detta nagellack.. Nr 302 är ett fint och bra nagellack, ja visst, och jag älskar den matta ytan. Men jag hade hoppats att färgen var mer som den i flaskan. I flaskan ser färgen ljusare ut och mer rosa ut, på naglarna blir den rätt mörk och nästan lite tegelröd.

Betyg: 3/5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...